{{:: 'cloud_flare_always_on_short_message' | i18n }}
Check @genius for updates. We'll have things fixed soon.

Verdensrommet

About Verdensrommet

Verdensrommet består av Andreas Høvset (vokal og gitar) og Vetle Junker (gitar og synth), samt Lars Berntsen (trommer), Martin Gowland (gitar og synth), Jarand Stavland Groven (bass) og Tom Alexis Crozier (gitar).

Verdensrommet ble startet da Andreas Høvset og Vetle Junker i 2012 begynte å lage musikk sammen på gutterommet i Skien. Diverse retninger ble utprøvd, og guttene endte opp med to låter, “Sidelengs” og “Nytt”, som ble plukket opp av Matias Tellez og Emilio Sanhueza, og dermed gitt ut på Nabovarsel Bergen. Singlene høstet god kritikk, og ble bl.a. valgt ut på Drowned in Sounds ‘årets singler’ -liste i 2012. I løpet av året og det som fulgte turnerte Verdensrommet rundt om i landet, med konserter på by:Larm, Slottsfjell, Hovefestivalen, Blå og Landmark som høydepunkter.

I 2014 spilte de inn sitt første album, som ble gitt ut høsten 2015. Det selvtitulerte debutalbumet ble skrevet, spilt inn og produsert av bandet selv, og gjestes av bl.a. Verk, Chris Holm og Lars Vaular. “Verdensrommet” ble godt mottatt av bl.a. Morgenbladet og Klassekampen, og bandet fulgte opp slippet med en norgesturné, med konserter i bl.a. Oslo, Bergen, Trondheim og Volda.

Musikken har blitt beskrevet som en blanding av indie, hip hop og jazz, og det er tydelig at eksperimentering med lydbilder og teksturer står sentralt for Verdensrommet når man setter på musikken.

I 2016 har Verdensrommet sluppet to enkeltstående låter, “Gi meg alt” ble sluppet i januar, og hadde premiere med musikkvideo på Ja Ja Ja Music. Den andre låten, “Aldri igjen”, ble gitt ut i mai, og gjestes av Onge $ushimane fra $ushi x Kobe. Verdensrommet har nå spilt inn og gjort ferdig en EP på 5 låter, som gis ut på Vibbefanger (Hester V75) i januar 2017, med singelslipp allerede 2. desember, låten “Problem”, som gjestes av Eirik Aas fra Hester V75. Med slippet av EPen signaliserer bandet en endring i lydbilde fra det som tidligere har vært – mer inspirert av popmusikk, men fortsatt like eksperimenterende.

Joyas de boda fiesta | Bebek oyuncak | At Eternity's Gate